KOM BASKETBALLEN

2 april 2016
Jahn II  -  Quintas Meiden U18  65 – 63

Na de thuiswedstrijd van vorige week tegen Jahn II stond er nu een uitwedstrijd tegen Jah II op het programma. In het Pagecentrum in Stadskanaal  startte Quintas wat moeizaam, maar dankzij Anne Schut herstelde het team zich goed en kwam langszij. In het tweede kwart werd er ondanks goede aanvallen van Belle Beijsens en Sascha Chung a Hing een achterstand opgelopen.

Er werden mooie combinaties op het veld gelegd, maar Jahn II profiteerde een aantal malen van balverlies en scoorde uit de break . Dit kwam mede door de soms te felle verdediging van de meiden uit Stadskanaal, waardoor er weinig ruimte was. Sarah Oliveiro Passarinho leverde als kleinste dame van het veld een goede bijdrage door aanvallende rebounds te pakken en daaruit te scoren.  In het derde kwart schakelde Quintas vooral door  Anouk Chung a Hing een tandje bij en maakte Jahn II veel persoonlijke fouten.

Door leuke combinaties en  door goed verdedigend werk van Anna Calciolari kwam Quintas steeds dichterbij, maar mede door het missen vaneen behoorlijk aantal vrije worpen kon de achterstand niet ongedaan gemaakt worden. Eindstand 65 – 63.