KOM BASKETBALLEN

Nieuws

Oaters Joure – Quintas Lemmer U12

Afgelopen zaterdag 10 februari 2024 was het eindelijk zo ver. Quintas U12 speelde zijn eerste wedstrijd in de competitie. De dames en de heren waren wel een beetje gespannen, want ze hadden geen idee, wat ze precies moesten verwachten. Vrijwel direct na de start kon Quintas met een belangrijk wapen, de break de score openen en bleek het verdedigend wel aardig te kloppen, want Oaters konden maar heel moeilijk scoren. Quintas bouwde met mooie aanvallen en lekkere breaks en combinaties de voorsprong langzamerhand uit, waarbij er zelfs driepunters gescoord werden (Bij de U 12 is dit een score vanaf een positie buiten de bucket). Hierdoor werd de ruststand bereikt met een stand van 9 – 19 in het voordeel van het door DHV Springveren gesponsorde team.
In de tweede helft kwamen de jongens en meisjes uit Joure een beetje terug in de wedstrijd, omdat er in de verdediging van Quintas meer ruimte kwam. Uiteindelijk werd de eindstand 17 – 33 in het voordeel van Quintas. Een geslaagd debuut van dit nieuwe team binnen de Quintas – geledingen.
Spelers waren Lynn Tillroe, Diesel van der Meulen, Daan Lemstra, Thijs de Jonge, Suzanne de Boer, Wietze de Jong, Renzo Reekers en Milan de Haan.

U12-Quintas---Oaters1
U12-Quintas---Oaters3
U12-Quintas---Oaters2
Slide

Slide

Bedum Blues -  Quintas 12 – 49

In hun tweede wedstrijd trad een door ziekte en vakantie uitgedunde selectie van Quintas in het Noord-Groningse Bedum aan tegen de Bedum Blues. Deze vereniging had tot deze wedstrijd alles gewonnen en stond dus ongeslagen bovenaan.
Quintas liet vanaf het begin zien, dat ze er vol voor gingen. Nadat ze eerst op achterstand waren gekomen, namen ze het heft in de wedstrijd in handen en namen ze mede door mooie scores van buiten de bucket een behoorlijke voorsprong.
De passes werden steeds beter en ook de scores kwamen vlot achter elkaar. Uiteindelijk werd de rust bereid met een voorsprong van 6 – 24. Dit kwam mede door een behoorlijke schare van meegereisde Quintas-supporters, die Alexander kwamen ondersteunen in zijn debuutwedstrijd.
In de tweede helft werd het tempo aanvallend iets naar beneden bijgesteld, maar bij de tegenstander was ook de vechtlust behoorlijk gedaald, waardoor de aanvallen van Quintas steeds makkelijker gingen.  Alle 6 spelers hebben een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de teamprestatie door hetzij de scores, de passes of de verdedigende inspanning. Het eindresultaat was een overtuigende 12 – 49 overwinning voor de deze keer in de witte shirts spelende Lemster brigade.

Spelers waren deze keer: Alexander Franco, Thijs de Jonge, Diesel van der Meulen, Wytze de Vries, Daan Lemstra en Suzanne de Boer.