billionphotos-1065860.jpeg
KOM BASKETBALLEN

Kom je ook basketballen bij Quintas?

Basketbalvereniging Quintas is een groeiende vereniging met enthousiaste leden, een goede sfeer en een groot gevoel van saamhorigheid. Op sportief gebied streeft de vereniging naar verdere groei en doorontwikkeling van de jeugdteams en het herenteam, terwijl voor het recreantenteam meer het spelplezier voorop staat. Het herenteam is nog op zoek naar nieuwe leden! Maar ook de jeugd van Lemmer e.o nodigen wij uit om een keer te komen (proef)basketballen!

Vacatures: Trainers voor de jeugdteams gezocht!

Quintas acht het van groot belang om de jeugdafdeling uit te breiden en op een hoger plan te brengen. Hier zoeken wij momenteel nog enthousiaste jeugdtrainers voor!

Vrijwilligers

Quintas draait als vereniging op de inzet van vrijwilligers: spelers en speelsters, overige leden en betrokkenen en ouders van jeugdleden. Zoals veel andere sportverenigingen ondervindt ook Quintas dat het in toenemende mate lastig is om vrijwilligers te vinden voor de verschillende functies en taken binnen de vereniging. Een gevolg hiervan is dat de werkzaamheden die gedaan moeten worden op de schouders van steeds minder vrijwilligers zijn komen te rusten. Wil de continuïteit van de vereniging gewaarborgd blijven, dan zullen er meer mensen actief moeten worden als vrijwilliger. Gelet op de groei die Quintas wil doormaken, het maatschappelijk gegeven dat mensen steeds minder tijd hebben, wat het tot een lastige opgave maakt om vrijwilligers te vinden, en het feit dat de vereniging geen betaalde krachten wil en kan aannemen, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is het beleid binnen Quintas aan te scherpen en is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • Je MAG lid worden van Quintas, graag zelfs!
  • Je hebt dan RECHT op het spelen van wedstrijden en/of om te trainen 

Maar

  • Je hebt ook de PLICHT om bij te dragen in de organisatie van de vereniging

De kern is dat het vervullen van een vrijwilligerstaak binnen de vereniging verplicht wordt gesteld voor alle spelers of afgevaardigde als ouder, verzorger etc.