KOM BASKETBALLEN

16 april 2016

Quintas Meiden U18-  Celeritas Donar  59 – 66

De meiden van Quintas traden zaterdag 16 april 2016 aan tegen de koploper Celeritas. De selectie was door omstandigheden uitgedund tot 5 speelsters, dus het was een hele uitdaging. Na een aantal minuten werd er verdedigend overgeschakeld op een zoneverdediging, waarbij Quintas gokte op de break.

De verdediging zat goed dicht en gaf weinig ruimte aan de aanval van Celeritas.  Met vlotte combinaties en een goede balrotatie werd er veel ruimte gevonden in de aanval, waardoor Quintas goed bij bleef.

De achterstand was met rust 27 – 33, wat voldoende mogelijkheden bood voor de 2e helft. Met goede passing werd de verdediging van Celeritas uiteen gespeeld en nam Quintas een voorsprong. Helaas was het beperkte aantal speelsters toch wat lastig, want er ontstond een behoorlijke foutenlast, waardoor er niet voluit verdedigd kon worden.

Hierdoor kreeg Celeritas meer ruimte en werd Quintas weer op achterstand gezet. Er werd hard gewerkt, maar uiteindelijk bleven er maar 4 speelsters over, waardoor de mogelijkheden te beperkt waren. Een hele goede wedstrijd van de dames, die helaas verloren ging met 59 – 66.